3 juni 2017 energie-delen

Dit is de échte reden voor het starten van Joyn’s

De storm is weer gaan liggen, het gevaar is geweken en alle ingebouwde alarmknoppen kunnen losgelaten worden. Nu is het tijd om rustig te overzien wat er gebeurd is, wat voor impact dat heeft op korte en lange termijn en hoe vertrouwen, plezier en energie weer een vaste plek kunnen krijgen. Zo staan de zaken er momenteel voor in mijn privé-leven. 

Pure blijdschap

Pure blijdschap. Dat is wat nu overheerst. Eerlijk waar en dat geeft energie. Energie die we hard nodig hebben om keihard te genieten van het leven. En dat is nu precies waar ik naar op zoek ben. De kennis en kunde voor het ontginnen van die onuitputtelijke energiebron. Ik ben ontzettend jaloers op mensen die dit van nature hebben/kunnen. En dan bedoel ik meer dat ik dat ook graag zou willen hebben in plaats van dat ik het een ander misgun. Want wow! als je van jezelf al de juiste knoppen in kunt drukken (bewust of onbewust) dan ben je in mijn ogen al fantastisch en als je dit ook nog op andere weet over te brengen dan kan je bij mij niet meer stuk. 

Omring je met mensen die je energie geven

Vaak hoor je mensen zeggen “omring je met mensen die je energie geven’. Ik kon daar eigenlijk nooit zoveel mee, want ik had toch ontzettend leuke en lieve mensen om mij heen? En dat waren ze ook echt stuk voor stuk en nog steeds eigenlijk. En toch is mijn sociale kring veranderd. Een hele bewuste keuze. Op momenten dat je echt even mee wil drijven op de energie van andere mensen, ontdek je dat niet iedereen jou kan geven wat je nodig hebt. En je kan dan wel tegen de stroom in blijven zwemmen maar dat kost je nog meer energie, terwijl je juist op zoek bent naar dat beetje extra kracht. En als de storm weer een beetje is gaan liggen dan kan je even rustig ronddobberen, op ademen komen en laten binnenkomen wat the fuck just happened.

Wat wil ik

Dit soort momentjes heb ik een aantal keer mogen ervaren. Ik noem het bewust ‘mogen ervaren’ want het is een cadeautje. Het is namelijk het mooiste wat je jezelf kan geven. Jezelf echt in de spiegel durven aankijken, je gevoel wagenwijd openzetten en aan jezelf vragen ‘wat wil ik’. Want tja, wat wil ik. Ja ik wil energie. Want met energie krijg je veel meer voor elkaar. En daar komt dan weer energie bij vrij en zo kom je in een opgaande spiraal. Maar goed zover was ik al, maar ik kreeg het niet voor elkaar. En toen stelde ik mezelf de belangrijkste vraag ‘wat kan ik daaraan doen?’. Over mijn eigen invloed schreef ik al eerder een blog.

En toen was het stil… En die stilte was de oplossing. Ik moest op zoek naar de stilte in mij. Ik ben gaan mediteren, gaan wandelen en ben een half jaar gestopt met werken. Ik ben mij terug gaan trekken in mijn huis, in mijn schulp. Ik heb alle tranen uit mijn ogen gehuild en voelde me alleen…zo eenzaam. Dit was het gevoel wat ik al die jaren weggestopt had. Het kwam er met een explosie uit…de deksel van de energiebron was open gegaan.

Join me with joy

Veel mensen trekken zich terug als ze niet lekker in hun vel zitten. En vaak is dit juist niet wat je moet doen. Ga erop uit, ga de natuur in, omring jezelf met mensen die je energie geven. Hoppa! Daar issie! Ik voelde hem en het klopte. Mijn cluppie mensen is een stukje kleiner geworden, maar man mijn energie is vertienvoudigd. Het was tijd om wat met die energie te gaan doen. En zo is Joyn’s ontstaan. De zoektocht naar het creëren van nog meer energie zodat ik blij word. Maar ik zei eerder dat ik het fantastisch vind als mensen hun energie kunnen delen. Dat wilde ik ook…vandaar een platform om mijn energie te delen. Joyn’s: join us with joy.

En waar word ik nou blij van?
  • persoonlijke ontwikkeling. Daarom veel persoonlijke verhalen, die ik graag deel zodat ik het een plekje kan geven en anderen wellicht ermee kan helpen. De feedback op mijn verhalen helpt mij in ieder geval al, dus ik ben blij met elke comment
  • handige skills. Ik vind mijn vak marketing/communicatie fantastisch leuk en wil mij daar in blijven ontwikkelen. Dus was ik ontzettend benieuwd hoe het zou zijn om een eigen site te hebben en vreselijk nieuwsgierig hoe al die bloggers en vloggers hier hun geld mee kunnen verdienen. Ik heb er inmiddels al €1,99 ermee verdiend :). Maar het belangrijkste is om mezelf en anderen aan te zetten om skills te ontwikkelen om je dromen na te jagen
  • ontdekkingstocht naar plezier. Je weet niet wat plezier is als je geen verdriet hebt gekend. Dat is waar…maar ik (en jij ook) zou best wel wat meer tijd en energie mogen stoppen in de dingen waar je echt blij en gelukkig van wordt. Daarom vind ik social media ook zo leuk (en vaak ook zo nep) het inspireert om leuke dingen te doen.

Dus wil ik graag zeggen… reageer, volg of blog mee. Mail mij op info@joyns.nl en wees welkom…join us with joy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *