8 april 2017 dopamine-als-superfood

Dopamine als Superfood

Dopamine! Het klinkt als een verboden middel dat bij een positieve dopingcontrole, je zo’n 5 jaar geluk kan opleveren! Zeer scary!!! Een reden waarom we er vooral ver vandaan blijven. Stel je voor: we be√Įnvloeden de uitslag en worden er vervolgens gelukkiger door. Hoe ingewikkeld gaat ons leven er dan uitzien? Verandering is eng en dit soort niet-nadenkende acties zijn niet handig en passend voor het routinematig in de pas lopen. Laten we maar niet al te gek doen#knipoog ūüėČ

Superfood

Tot voor kort had ik geen idee van het bestaan van dopamine. Dit geldt ook voor hennepzaad. Het klonk gruwelijk fout en ik (na√Įef heilig boontje) had geleerd dat¬†hennep¬†hoort tot de “not done’s”. Maar wat ik niet had meegekregen is¬†de kennis¬†over het bestaan van¬†verschillende soorten hennep. En dat de zaadjes van bepaalde soorten hennep behoren tot Superfood. Dit leerde ik van mijn HBO-schoolmaatje in de samenwerking tot ons ondernemersplan.¬†Het marketing onderzoek, het spitten naar informatie, het overleggen en samenwerken en het uitproberen¬†om het vervolgens te presenten (mondeling & schriftelijk)… Nieuwe ervaringen zijn leuk! Dopamine is de weg naar leuk. What an eyeopeners¬†ūüėČ

Dopamine het gelukshormoon
Hennepzaad(olie) is een Superfood en bevat alle benodigde eiwitten, mineralen en vitamines die essentieel zijn voor een gezond lichaam. Door de uitstekende verhouding komt het stofje dopamine vrij. Dit stofje heeft effect¬†in het frontale deel van de hersenen.¬†En dit is nu juist het¬†gedeelte waar onze¬†psychische functies worden aangestuurd. Dopamine be√Įnvloed onze psychische gemoedstoestand positief en wordt ook wel “Gelukshormoon” genoemd. Naast het geven van “a happy feeling” heeft hennepzaad(olie) ook een positieve uitwerking¬†bij gewrichtsklachten, ADHD, overgangsklachten, etc. Het is natuurlijke voeding en verkrijgbaar in alle grotere supermarkten. In het volgende artikel lees je meer over de werking van hennepzaad(olie).
Balans tussen geest en lijf

De stress die ik tijdens mijn afdaling heb ervaren maakte mijn geest √©n mijn lijf ziek.¬†Zoals dat gaat¬†in domino. Opgeslagen stress leidde in oktober 2013 tot een mislukte acute galblaasverwijdering en gallekkages op mijn lever. Vervolgens werd ik in 2015 gediagnostiseerd met een meervoudige Post Traumatische Stress Stoornis. Mijn geest √©n lijf vielen uit door een disbalans, veroorzaakt door het¬†kwijtraken van mijn¬†eigen ik ergens “en route tussen denken en voelen”. En in de zoektocht naar “hoe kan ik een balans cre√ęren tussen mijn lijf en geest?” zodat ik dit niet nog een keer laat gebeuren, bleek dat mijn intu√Įtie die vraag allang beantwoord had. Ik had moeten luisteren naar Zelluf.

Bewust worden van “hoe iets voelt”, hier naar luisteren om vervolgens te reageren is een kunst die je jezelf kan aanleren. Laten we daarom met z’n allen eens lekker gek doen…we gaan aan de DOPAMINE ūüėČ Zie voor informatie over de werking van het stofje dopamine Wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *