18 november 2017 duurzaam-geluk

Duurzaam geluk

Het liefst schrijf ik iedere dag een blog maar tijd gooit mijn plannen in de war. Okay dan, één blog per week; moet lukken, toch? Ik kan dan ‘tijd’ niet meer de schuld geven, want ik heb 7×24 uur en daar kan best een uurtje voor een blog van af. Maar blijkbaar haal ik dat ook niet. Ik berust in acceptatie en kijk even achterom. Ik hoor het lieve stemmetje in mijn hoofd zeggen: ”Niet zo streng zijn voor jezelf Maureen. Je hebt het goed gedaan. Kijk eens wat je allemaal op je Bumpy Road bereikt hebt?”. Stapje voor stapje richting “Duurzaam geluk” 😉

Who cares? 

Mijn Bumby Road heeft me inmiddels op vele plaatsen gebracht. Én nog iedere dag gebeurt er wel ‘iets’ waardoor ik moet bijsturen richting duurzaam geluk. Maar juist de ‘niet beinvloedbare zaken’ lijken mij niet meer te raken. De reden hiervan zit in mijzelf. Ik heb mijzelf op de 1e plaats terug gezet; mijn waarde herbeoordeeld en vastgesteld dat ik meer waard ben dan tot nu toe door anderen geschat. Mocht je het niet met me eens zijn… Who cares? Het spijt mij dat ik niet meer aan jouw verwachting voldoe maar ik voel me er lekker bij. En wat heeft dit dan eigenlijk met jou te maken? Ik ben mijn route naar duurzaam geluk aan het uitgestippelen. No appologies 😉 .

Just Jump! 

Het besef in verschil: ‘dit stukje hoort bij mij en dat stukje bij jou’ maakt dat ik sneller knopen doorhak. Op gevoel leef ik iedere dag intens en met passie. Ik hoor de echo van mijn hart en vul mijn longen met adem. Ik ben bewust. Bij het maken van keuzes stel ik mijzelf een tweetal vragen: wat is de ‘worst case scenario’ en ‘schaad ik een ander’? Al snel weet ik dan dat ik gewoon moet springen. Met mijn ogen dicht. Ga ik er niet dood van? “Just Jump”!! We zien verder op de route wel of we moeten bijsturen. En bijsturen maakt nog steeds dat ik de route zelf bepaal (wel of niet bewust of onbewust beinvloed door een ander). Zolang ik dat stuur maar in handen heb en door de bomen het bos blijf zien komt het allemaal wel goed.

Duurzaam geluk is Magic

Tal van boeken zijn geschreven over: “hoe je gelukkig wordt?”. Lagom/Lykke/Hygge/Ikigai; zelfs advies van over de grens, waar het gras groener lijkt, wordt geraadpleegd. Sommigen leggen er 1/3 aan maandsalaris voor neer om ‘de ontdekking tot ‘Geluk’ te vinden. Ik denk dat het allemaal wat eenvoudiger kan en dat we het dichtbij zelluf moeten zoeken. We weten allemaal wat het beste is voor een ander. We weten allemaal het juiste advies te geven aan die ander. Maar in plaats van bezig te zijn met/voor die ander, zou je al die tijd & energie in jezelf moeten steken. Bekijk eens dit TEDx filmpje. Het is een mooie eyeopener: The magic of not giving a F***

Als alleenstaande mama van vier waanzinnig mooie kinderen, vriendin van lieve vrienden en familie en collega van superleuke collega’s denk ik dat ik aardig gelukkig ben. Door energie en tijd in mijzelf te steken heb ik dit geluk onbewust ook in mijn omgeving gecreëerd (Lang leve de wisselwerkingen 😉 ). Ik wil wedden dat met al ons verspilde geluk, wij heel wat anderen gelukkig kunnen maken. #omdenkdingetje #mindyourownbusiness. Wear your colors with proud.
Gister heb ik officieel getekend voor ‘Duurzaam Geluk’. Wie volgt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *