27 oktober 2017

Picture this!

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Nou in dat geval ben ik snel klaar, dan plaats ik mijn foto’s en is deze blog klaar :). Maar helaas zo werkt het bij mij niet. Bij mij is nooit alles simpel, snel en gemakkelijk. Ik kies altijd de omweg, de weg die iedereen vermijd omdat er een veel slimmere route is. Waarom ik dat doe? Geen idee?! Ik kom er namelijk altijd pas achter als ik al halverwege ben. 

Ervaring gaat aan kennis vooraf

Op het moment dat ik erachter kom dat ik weer ontzettend aan het worstelen ben in mijn eigen web, is mijn eerste reactie ‘paniek’ en daarna ‘djeezzz hoe kon je zo stom zijn’. Nu, inmiddels 40, begin ik steeds meer te accepteren dat ik ben hoe ik ben. Dat ik goed ben zoals ik ben. En ik ben er ook achter waarom ik toch steeds die uitgebreide, complexere versie kies met alles. Ik wil graag alles begrijpen, doorleven en er van leren. Jaren geleden zei een collega van mij al “Mireille, ervaring gaat aan kennis vooraf”. En gelijk heeft hij, heb ik inmiddels ervaren :).

It wasn’t me

Alles wat je niet zo heel erg leuk vindt (ja ook aan jezelf) is uiteraard de schuld van iets of iemand anders. Daar zijn wij als mens erg bedreven in. Bekijk maar eens een willekeurige nieuwspost op Facebook en loop voor de grap de reacties van mensen door, dan begrijp je wel wat ik bedoel. Nou goed, ik kan er ook wat van hoor (geen heilig boontje en ook niet perfect #damn), maar ik heb inmiddels een nieuwe zondebok gevonden…mijn horoscoop. Ik ben een maagd en oef ik heb soms best medelijden met de mensen in mijn omgeving. Om maar iets te noemen, een maagd is: zorgelijk en pietluttig. Overdreven hardvochtig en perfectionistisch.

Mensen met als horoscoop Maagd (kritisch als ik ben heb ik uiteraard vooral de negatieve eigenschappen uitgelicht) zijn vaak sluw, kritisch, observerend, oordeelkundig, geduldig en neigen naar conservatisme. Ze kunnen nogal kil overkomen omdat ze de neiging hebben hun aangeboren vriendelijkheid te onderdrukken door negatieve ervaringen.

Dus tja, ik kan er niets aan doen. Het zijn die negatieve ervaringen èn ik ben zo geboren. Het staat namelijk in de sterren geschreven… Eigenlijk ben ik dus heel vriendelijk want:

‘Onder hun uiterlijke kilheid schuilt bij mensen met de horoscoop Maagd juist een overvloed aan emoties’

En dat is in mijn geval absoluut waar. Vaak verborgen met de deksel potdicht maar als het open gaat…berg je dan maar. Je krijgt dan alle opgespaarde emoties van dagen, weken en soms wel jaren over je heen. En ja…dit geldt voor iedere emotie :). Maar…hé! ik kan er niets aan doen :).

Omdenken

Maar ook ik heb geleerd en ben inmiddels anders naar mezelf gaan kijken en probeer ‘om te denken’. Omdenken is denken in termen van mogelijkheden en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen. Meer over weten? Check deze site. Met dat in mijn achterhoofd kijk ik naar de eigenschappen die de horoscoop mij toeschrijft en kom ik tot de conclusie dat ik betrokken ben, met een oog voor details. Ik houd van duidelijkheid en kwaliteit. Durf van de gebaande paden af te wijken maar houd altijd oog voor wat er om mij heen gebeurd. Wauw wat een leuk mens ben ik toch eigenlijk 🙂 🙂

Project vakantiefoto’s

Hoe werkt dat in de praktijk? Nou dat werkt dus zo….Eén keer in de 2 jaar maken wij met het gezin een verre reis. Dit keer was de bestemming Canada (en als ik mijn zoon mag geloven is dat het land waar hij gaat wonen, werken en een gezin gaat stichten). We hebben met z’n vieren 2,5 week rondgetrokken in het oosten van Canada. Heerlijk genoten en natuurlijk veel foto’s gemaakt. En zoals bij iedere vakantie komt hier natuurlijk een mooi fotoboek van….uhhhh ik las in mijn horoscoop iets over geduldig toch? Correctie….En zoals bij iedere vakantie nemen wij ons voor om hier een mooi fotoboek van te maken…want ooit, als ik tijd heb (net als al die foto’s die je zou inplakken tijdens je twee zwangerschapsverloven) dan ga ik deze mooie herinneringen visueel maken. Want…iets met foto en 1000 woorden enzo.

Maar goed als vrouw van een Apple addict ben ik veroordeeld tot alles wat met Apple te maken heeft. Ook de fotoboeken. Maar aha! ik durf van de gebaande paden af te gaan en ben dit keer eigenwijs gegaan voor Fotofabriek. Want zegt hun site “Wij willen meer leveren dan de klant verwacht en lopen dus graag een stapje harder voor een optimale service, snelheid en kwaliteit.” En ja ja ik hou van kwaliteit en betrokkenheid. Daarnaast blijken ze ook nog prijzen te hebben gewonnen bij onder andere AVROTROS Radar. En pfff die zijn een partij kritisch! Oké ik ben overtuigd.

Keuzestress

Enthousiast ga ik aan de slag en zie direct dat het een heel uitgebreid programma is, met heel veel mogelijkheden. Ongeduldig (was omdenken nou ook het tegenovergestelde van iets?!?) ga ik beginnen en snel ben ik terug in die mooie vakantie. Minuten werden uren, uren werden dagen…en nog is het boek niet af. “Want als ik deze foto nou daar doe, maar moet ik het dan links of rechts neerzetten en is het logisch dat deze foto er naast staat of toch beter deze?” Oog voor detail. De keuze is reuze dus heb ik alle varianten al geprobeerd en kan geen keuze maken. En toen gebeurde het…halverwege het boek….PANIEK….ik had nog meer foto’s’ en daarna “djeezzz hoe kon je zo stom zijn”. Nee natuurlijk is het mijn schuld niet…het is de schuld van (uhmmm wie zal ik eens kiezen in dit huis?) nee nee tuurlijk! Het is de schuld van mijn horoscoop. Pfff was ik maar (conservatief) bij het programma van Apple gebleven. De deksel met emoties dreigt open te gaan….maar net op tijd weet ik mezelf te beheersen.

Elke foto vertelt een verhaal

Oké ik ga er nog eens goed voor zitten. Ik ben nogal geneigd me te richten op wat er om mij (en in mij) heen gebeurd dus probeer ik alle ruis te negeren en al snel verdwijnt de kilheid en word ik meegenomen op mijn natuurlijke flow van vriendelijkheid en emoties. Zoveel foto’s, herinneringen en verhalen! Wat ben ik blij dat ik mijn eigen pad heb bewandeld en op deze manier de vakantie nog een keer kon doorleven. Ik kan niet wachten tot mijn fotoboek komt.

Maar…ik had natuurlijk ook gewoon de foto’s kunnen plaatsen, dat was een stuk sneller geweest 🙂

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *