19 mei 2017 fuck-it

Fuck it! Gewoon fuck it

Fuck it! Fuck it! Fuck it! Zo dat is eruit. En ik kan het nog wel 1000x zeggen. Fuck aan andere mensen. Fuck aan rode ogen van het janken. Fuck aan roddels. Fuck aan wanhoop. Fuck aan angst. Fuck aan extra kilo’s. Fuck aan rimpels. Fuck aan gewoonten. Fuck aan verwachtingen. Fuck aan het verleden. Fuck aan zorgen voor de toekomst. Fuck aan onmacht. Fuck aan citroenen. Gewoon FUCK IT!

Wanneer het iets anders gaat dan verwacht 

Jarenlang heb ik met mijn ziel onder mijn arm gelopen. Eigenlijk al vanaf mijn 11e…ja FUCK hormonen. Dit had ik op bepaalde momenten niet onder controle waarschijnlijk als gevolg van een genetisch ‘kadootje’…FUCK angst en depressie. Vlak na mijn trouwen werd ik zwanger en mijn man heeft zich toen wel achter zijn oren gekrabbeld “is dit dezelfde vrouw die ik getrouwd ben?” Tijdens (en tja…ook erna….) mijn 2 zwangerschappen moet hij gedacht hebben “what the fuck happened here” :). En na bijna 20 jaar! zijn we er nog steeds. Happier and stronger than ever dus FUCK verwachtingen.

fuck-it

Hoe vaak heb ik op het punt gestaan om het ‘advies’ uit bovenstaande plaatje uit te voeren. Niet alleen op mensen maar überhaupt op het leven…en oké heel eerlijk…soms ook wel gedaan. Sorry…alhoewel..sorry not sorry…FUCK IT! Op dat moment was het wel ff lekker :). Maar eerlijk gezegd is dat niet echt mijn stijl en word ik daar eigenlijk nog verdrietiger van, want ik ben eerder zo’n hippie die gelooft dat de hele wereld lief moet zijn voor elkaar. Dus toen mijn man en mijn zus ongeveer tegelijkertijd met de term fuck it aankwamen, voelde dit eigenlijk gelijk goed.

Wees dankbaar, iedere dag opnieuw

Nog een beetje onwennig om als professionele pleaser fuck it te denken en helemaal om ernaar te handelen, maar oefening baart kunst. Ik moet zeggen, ik begin er steeds beter in te worden en zie dat fuck it eigenlijk gelijk staat aan dankbaar zijn. Want door nee te zeggen tegen iemand of iets anders zeg ik ja tegen mezelf. En laat het mij inzien wat ik heb, waar ik nu van kan genieten en ontzettend dankbaar voor ben.

Dit wil ik graag met jullie delen want ik ben vanuit de grond van mijn hart dankbaar voor:

  • mijn gezondheid – met stip op 1
  • mijn lieve man, kinderen en poezenkindjes – to the moon and back
  • mijn liefdevolle familie – altijd en ALTIJD
  • mijn allerliefste vriendinnen – in goede en slechte tijden

En tuurlijk ben ik heel erg dankbaar voor mijn werk, mijn huis etc. maar als ik bovenstaande niet zou hebben, stelt dit allemaal helemaal niks voor.

When life gives you lemons, make lemonade 

Ik ben blij dat ik ermee heb kunnen oefenen, want geheel onverwachts heb ik deze mentaliteit nu fucking hard nodig…ja FUCK het leven…het gaat helaas niet altijd hoe je verwacht dat het zal gaan. Dus kom maar op met die citroenen…wij kunnen het aan en persen al het zuur eruit totdat die glimlach weer verschijnt. FUCK IT…we gaan ervoor!!!!

2 gedachten over “Fuck it! Gewoon fuck it

  1. Goed stuk weer. Mooi geschreven ook. Ben ik best jaloers op, die gave van jou???. Wat kan jij toch eigenlijk veel he? Weet je dat wel? ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *