29 april 2017 goodmorning-sunshine

Goodmorning sunshine ;-)

Als blogster mag je over alles wat je maar wilt schrijven. Ongecensureerd je ideeën er op los laten en deze harder dan hard uitschreeuwen. En als ik mijn eigen Mount Everest bekijk en bedenk waar ik die flinke spontane pukkels en mega rimpels heb opgelopen zou ik gemakkelijk al mijn ongenoegen kunnen spuien. Blogs zat om vol te schrijven over negatieve ontwikkelingen met een wijzende vinger. Maar waarom zou ik dit doen? Wat bereik ik daar mee? En nog belangrijker…wat haal IK er uit? Goodmorning Sunshine…zullen we vandaag eens starten met Omdenken??

Omdenken

Op koningsdag besloot ik met mijn twee middelste meiden op het fietsje naar de binnenstad te gaan. Shoppen van mijn eerst verdiende betere HBO salaris#Whoop Whoop#blij blij#3-dubbele Smile! Nog iedere dag kijk ik met verwondering naar mijn bijna 15 jarige puber. Hoe ze op de fiets stapt en wegrijdt alsof haar niets overkomen is. Maar niets is minder waar. Ze heeft tot nu toe niet de onbezorgde jeugd gehad die ik voor haar gewenst had (mijn eeuwig gevoel van onvermogen naar mijn vier kids#mooiste bezit). En als gevolg van haar hersenbloeding heeft zij blijvend hersenletsel in het deel van haar “zien-functies”. Zij ziet nog maar 1/4 deel van wat je normaal ziet én toch functioneert zij alsof er niets aan de hand is. Ja, ze botst tegen van alles aan en incasseert meer blauwe plekken dan een ander maar je hoort haar niet klagen#Respect.

Hello Omgekeerde Wereld

Wij, als volwassenen, klagen steen en been. Ook al hebben we alles, dan nog weten we te klagen over ‘iets’. Dit is waar mijn ergernis zit. Door mijn Mount Everest kan ik niet omgaan met andermans negatieve emoties. Er is door een arbeidsdeskundige geadviseerd om een NLP programma te volgen; Neuro Linguïstisch Programmeren. Allereerst: ik begrijp de insteek van een NLP training. Je plaatst een filter zodat je beter kan omgaan met andermans emoties en het bevordert de onderlinge communicatie. Ik heb hier even over nagedacht en was eigenlijk verbaasd. Dus dit is hoe de wereld in elkaar steekt?? Omdat IK niet om kan gaan met negatieve mensen moet IK mijzelf opnieuw programmeren “met filter” om zo toch in de maatschappij te passen??? Dat slaat helemaal nergens op. Hello ‘omgekeerde wereld’!!

Choose your battles

Eigenwijs als ik ben (love being me) heb ik het advies in de wind geslagen. Niets geen gesleutel aan mijzelf. Als ik kijk naar mijn kinderen en zie wat zij hebben moeten doorstaan, zonder daar een eigen keus in te hebben, blijkt dat wij mensen heel goed in staat zijn zonder trucjes of programma’s onze weg te volgen. Van kinderen wordt verwacht dat zij zich ook staande houden zonder een NLP training, toch?? Het zit in jezelf om negativiteit om te draaien naar positief. Tijd voor reflectie!!!! Waarom zou je extra energie steken in negatieve gebeurtenissen. Waarom zou je kiezen voor een verdediging met verwijten en daardoor de dosis negativiteit verdubbelen? Je voelt je al rot en door te kiezen voor een tegenaanval ga je je echt niet beter voelen. Zeker als het woordje “battle” niet in je DNA zit.

Bad Hair Days doorbreken met een lach
Mijn 15-jarige worstelt met onzekerheden. Net als iedere andere puber is zij bezig met haar looks. En als het niet gaat zoals zij het wil, hoor ik haar mopperen. Gezond (negatief) mopperen. En als ik dan vervolgens een Bokkenpruik-gezicht toegeworpen krijg is het mijn taak om haar Bad Hair Days te doorbreken met een lach. Ik kan dan geen kunstmatig aangebracht filter optrekken om mij vervolgens af te wenden met een bordje “niet thuis” op mijn rug. Ridiculous!!  En dit is hoe ik nu ook om ga met negatieve mensen die alles hebben en toch durven te klagen…. The Bad Hair Days doorbreken met een lach. Transformatie zit in Omdenken en Veerkracht; daar hebben we geen NLP training voor nodig, toch? Op de fiets richting de stad, een regenbui meer of minder… Goodmorning Sunshine 😉
Wil je mijn blogs in je mailbox ontvangen? Dat kan! Laat hier je mailadres achter.
Getagd op:

Eén gedachte over “Goodmorning sunshine ;-)

  1. Dit sluit aan op ons gesprek….geweldig!
    Wat de tegenslag ook is, bekijk het positief ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *