31 mei 2017 hoofdrol-als-superheld

Mijn superheld dat ben jij!

Op dit moment speel ik een rol in een superslechte film. Zo eentje dat als je het script leest, je denkt ‘goh nou deze sla ik even over’. De cast is trouwens ook echt slecht uitgekozen. Daar is compleet niet over nagedacht. Gewoon random bepaald. En zo heeft het kunnen gebeuren dat degene die hier helemaal niet geschikt voor is de hoofdrol heeft gekregen in deze film. 

Dat gebeurt alleen op tv

Zelf speel ik al jaren de hoofdrol in mijn eigen soapserie. Niet onverdienstelijk, al zeg ik het zelf :). Ups and downs draai ik mijn hand inmiddels niet meer voor om. Liefde, verdriet, ruzies, intriges. Een flinke dosis drama afgewisseld met humor en van die fantastische ‘close ups’. Veel situaties in een soap serie zijn herkenbaar voor velen. Verschillende verhaallijnen lopen door elkaar en zijn soms te bizar voor woorden. Het kijkt lekker weg, want het wordt allemaal heel oppervlakkig gebracht en het is de ver weg van je bed show. Dat gebeurt alleen op tv…dat overkomt alleen een ander…

All warriors have scars

Acteren kan ik overigens als de beste. Zo goed dat ik zelfs mezelf voor de gek kan houden. Ik heb geleerd te lachen wanneer ik moest huilen. De aandacht verleggen wanneer ik zelf eigenlijk aandacht nodig had. Sterk zijn terwijl ik op instorten stond. Het alleen oplossen terwijl ik de steun van anderen zo goed kon gebruiken. Het heeft kleine en grote littekens achter gelaten. Littekens waar ik me zo voor schaamde. Littekens die lieten zien dat ik zwak was, niet goed genoeg, faalde. Het bleek een goede leerschool. Ik heb geleerd mijn wonden te likken en goed te verzorgen. Het leert me nog steeds (as the word turns heeft ook 58 jaar geduurd, dus ik heb nog even) te kiezen voor mezelf, balans te houden en te groeien als persoon.

Superhelden winnen altijd

Mijn eigen acteer ervaring heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat ik mijn rol in deze film redelijk goed oppik. Dit geldt overigens voor de voltallige cast. En ook de hoofdrolspeler ontpopt zich als een ware superheld. Overigens is zijn identiteit, zoals bij een ware superheld, geheim en kan ik deze niet met jullie delen, want dan moet ik jullie helaas uit de weg ruimen… Ook de verhaallijn verklap ik niet maar ik kan wel vertellen dat de grote vijand in deze film one tough cookie is. Maar niets wat deze superheld niet aan kan.

Hou vol, hou vast

Als het verhaal je niet bevalt ben je geneigd weg te lopen. Weg te lopen van de situatie, weg te lopen van mensen. Maar dit is juist het moment om door de zure appel heen te bijten, er te zijn, te ondersteunen en je krachten te delen. Hoe slecht de film ook is, de (hoofdrol)spelers zullen je dankbaar zijn, ze hebben het nodig! Zij leggen hun ziel en zaligheid in deze film en werken keihard toe naar een HAPPY END. En hoe fijn is het om dan dit moment samen te kunnen vieren.

Eén gedachte over “Mijn superheld dat ben jij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *