29 november 2017 live-and-learn

Live and Learn

Een mooie oneliner. Het begint als kleine baby op ontdekkingsreis. Alles willen aanraken, oppakken en in je mond stoppen om te voelen en te proeven. Onze zintuigen worden van jongs af aan geprikkeld. Zonder grens. Of toch wel? De grens van de ander; ‘afblijven, niet doen, dat mag niet, dat is vies…’ En toch deed je het keer op keer weer. Heerlijk rebels omdat er op die leeftijd nog geen extra stemmetje in je hoofd zegt te moeten luisteren naar de mening van anderen. Volledig natuurlijk en intuïtief aangestuurd. Met lef en spontaniteit you will live and learn…

Is denken jouw grootste probleem? Dat denk je maar….

Een vriend zei van de week tegen mij: Denken, is mijn grootste probleem. Ik zei hem: Dat denk je maar!! Ik wed dat ‘loslaten’ je grootste uitdaging is. Wij denken namelijk allemaal te veel en begrenzen onszelf hierdoor. De oordelen van anderen beperken ons om ‘out of the box’ te gaan. Een oordeel is een ervaring van de ander, die deze als mening projecteert. Wij geloven het oordeel van de ander. We laten ons vanalles aanpraten maar uiteindelijk is het ons eigen gevoel van onzekerheid om niet te kunnen zijn wie we willen zijn. Bang voor het oordeel. Maar uiteindelijk moet je iedere oplossing zoeken bij ‘zelluf‘. Deze speech kwam voorbij op LinkedIn: Santé! Één van de beste spiegels op het leven. Mind you; mijn oordeel is niet vanzelfsprekend de juiste 😉

Hoe zit het met jouw spontaniteit en lef?

Ook ik had uit angst voor hartzeer mij teruggetrokken in mijn cocon. Onaantastbaar. Niemand kon mij meer raken. Veilig? Jazeker. Gelukkig? Nee, zeker niet. Waar ik vóór het nemen van de zwarte piste net als Chicken Little (the outsider kip) overtuigd was van intuitief eigen gelijk en als ongeleid projectiel overal op af stormde, ben ik gevormd door de elementen om mij heen. Mijn vriendin noemde mij ‘verzuurd’ (eeuwig dankbaar voor eerlijke spiegels) waarop ik een korte zelfreflectie training heb gevolgd. Het leverde inzicht in mijn persoonlijke ontwikkeling. Of eerder, de achterstand in persoonlijke ontwikkeling. Aandachtspuntjes: spontaniteit en lef 😉

Relatief succes

Het afgelopen half jaar heb ik successen geboekt. Ik ben veranderd van functie, een contract tot april 2019 getekend, een flinke salarisverhoging ontvangen en twee weken geleden een nieuw eigen huis gekocht. Iedereen zal deze ontwikkelingen als succesvol zien maar dit is in mijn ogen anders. De succesfactor zit voor mij niet in het financiële en materiële, maar in mijn beleving (gevoel/ervaring) die deze gebeurtenissen met zich mee hebben gebracht. Relatief succes! Ik ben ervaringen rijker en voel me weer als Chicken Little; ik heb nieuwe liefde leren kennen. Whoop whoop; love makes the world go round en voor je het weet valt er een stukje hemel op je hoofd 😉

Alleen door te leven en te leren ervaar je gevoelens. Juist die gevoelens zijn van toegevoegde waarde om te groeien in persoonlijke ontwikkeling. Waar te weinig liefde wordt gegeven en ontvangen ontstaat verwarring. Het beperkt een positieve groei. Wat als we dit nu eens proberen om te draaien? Laat je niets aanpraten, doe waar je je goed bij voelt, koester je talenten en heb intuitief vertrouwen; de schoonheid van synergie.

Live & Learn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *