12 mei 2017 mens-wat-ben-je-mooi

Mens wat ben je mooi ;-)

Mens wat ben je mooi! Iedereen kent deze slogan. Kort, bondig en super krachtig! Een ieder kan er een eigen invulling aan geven en een ieder kan zich verplaatsen in een beeld wat dit oproept. Als je met andere ogen kijkt is ieder mens mooi. Probeer het eens…het is de moeite waard.

Van de kaart geveegd

Jezelf volledig wegcijferen voor de stem van je kinderen maakt dat je eigenlijk niet bestaat. Deze spiegel kwam hard aan toen ik na drie jaar in het zoveelste zorgoverleg plaatsnam en mijn eigen naam benoemde in de derde vorm: “En waar blijft Maureen in het grote geheel?” Het antwoord “Wie is Maureen?” was zoveel zeggend en ging dwars door mij heen. Het bezorgde een dubbel gevoel want na drie jaar had ik mijn doel bereikt; mijn kinderen hadden een stem. Daarvoor in de plaats heb ik zelf een enorme prijs betaald: mijn eigen stem! Bovendien was deze spiegel ook tekenend voor de situatie…Maureen was van de kaart geveegd.

Met andere ogen kijken

Sinds een maand fiets ik iedere ochtend naar mijn werk in het statige Benoordenhoutse. Daarbij mag ik iedere ochtend aansluiten in het file-fietsen. Met een lach op mijn gezicht kijk ik naar alle gehaaste mensen die ruziën over ongepaste inhaalmanoeuvres. Ze gunnen elkaar geen strobreedte waardoor de meeste mensen hun dag al beginnen met een kort lontje. Na het file-fietsen parkeer ik mijzelf achter een bureau in de MT kamer en kijk uit het raam. Aan de overkant is het ook spitsuur. Childcare heeft haar handen vol aan huilende peuters die aanvoelen dat papa en mama haast hebben. Ik kijk met andere ogen….een cirkel is rond…ik zie ongepast voorbeeldgedrag.

Het zit ‘m in de kleine dingen

Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb bereikt en nog dankbaarder voor de personen die mij bewust of onbewust begeleid hebben naar de plek waar ik nu sta samen met mijn vier kanjers. De positieve feedback van deze personen zijn voor mij van onschatbare waarde geweest. Het heeft mij rechtop laten staan waar ik anders zeker was omgevallen. Personen die er waarde hechtte mij gekend te hebben en die dit teruggaven door het gewoon te benoemen. Een simpel “dankjewel, respect en je bent een sterk mooi mens” was voldoende. Het gaf mij kracht om mijzelf weer op de kaart te zetten.

Schrijf je eigen geschiedenis

Ik denk dat ik met enige arrogantie mag zeggen dat ik het goed heb gedaan; omgaan met de consequenties van niet eigen gemaakte keuzes. Het is dan ook het enige waar ik arrogant over durf te zijn omdat ik weet dat menig persoon die in mijn schoenen had gelopen allang de handdoek in de ring had gegooid. Niet dat ik deze arrogantie zal uiten in snobby gedrag (allergie trigger) maar het heeft mij zeker veranderd. Onderbouwd door personen die mijn verhaal hebben leren kennen doordat ik ergens op mijn afdaling vast liep, ben ik mentaal sterk geworden. Sterk genoeg om mijn eigen geschiedenis te schrijven.

Positieve feedback is van onschatbare waarde. Bovendien is het geven net zo fijn als het ontvangen. Dank aan een ieder die mij bewust of onbewust een zetje in de rug in de juiste richting heeft gegeven. We zouden allemaal wat bewuster moeten worden van onze eigen acties. Persoonlijke groei heeft ook te maken met het kunnen erkennen van onhebbelijkheden in eigen gedrag. Haasten, irritaties in file-fietsen, huilende peuters omdat ze haarfijn onze stress aanvoelen….een simpel ‘half uurtje vroeger opstaan’ zal al een andere kijk op alles geven en leidt al snel naar zelluf#Alles heeft een reden#Search for Joy.

Tip! Wil je een seintje als er een nieuwe blog klaar staat? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Joyn's Nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *