15 maart 2017 Naïef

Naïef? Het blijft een compliment…

Woooowww… Iets wat begon met het advies “je moet gaan schrijven” van verschillende mensen om mij heen, is nu werkelijkheid. Officieel medeblogster bij Joyn’s! Dat voelt kicke!! Alsof ik door deze titel in één klap 20 jaar jonger ben geworden. Een innovatieve hippe online blogster. Ik zeg: Whoop whoop#superleuk#knipoog 😉

Eigenwijs en eigenzinnig

Hoe zal ik mijzelf introduceren? Start ik met een uitgebreide beschrijving van wie ik ben en wat ik doe? Of gooi ik het patroon “zoals het hoort” om en begin ik met de uitleg waarom ik op het voorstel om blogs voor Joyn’s te gaan schrijven ben ingegaan? Ik kies voor het laatste want ik hou van uit de maat lopen en alles dat “anders” is (rode draad in mijn allerminst saai te noemen leventje).

Eigenwijs en eigenzinnig zijn twee kernwoorden die mij op het lijf geschreven zijn. Dit ben ik: Maureen. Geen logica die een ander hoeft te begrijpen, maar wel wat logisch is voor mij. Bewust keuzes maken op basis van hoe iets voelt, is waar ik voor sta. Intuïtief en vanuit je gevoel. Een ander labelt je al gauw als eigenwijs, eigenzinnig en soms naïef met een negatief tintje. Maar ik zie dit anders. Want zonder deze mooie karaktereigenschappen had ik niet mijn ongevraagde loodzware levensweg kunnen bewandelen. En om deze aan te geven in een vergelijking (ik spreek uit ervaring): de zwarte piste is a piece of cake bij de afdaling die ik heb genomen.

Appeltje eitje

Ik heb absurd veel keuzes moeten maken. De makkelijke, vol overtuiging gemaakte keuzes zijn echt. Ze voelen vaak kwetsbaar maar zijn puur. En ja, soms veel te emotioneel. Dit heeft regelmatig gezorgd dat ik flink op m’n neus ben gegaan. En toch voelde dit niet zo. Het waren eigen gemaakte keuzes. Na het maken van een flinke smak stond ik gemakkelijk weer op, zette mijn denkbeeldige kroontje recht en ging verder. Moving on! Easy! Appeltje eitje! Het waren eigenwijs- en eigenzinnig gemaakte keuzes. Zelluf gedaan! Geen verwijt naar een ander en dus gewoon de consequenties accepteren en er van leren.

In 2013 werd mijn privéleven volledig op zijn kop gezet door gemaakte keuzes van mijn ex-partner. Ik heb ervaren dat het accepteren van consequenties van niet eigen gemaakte keuzes een enorm gevoel van weerstand oproept. Onmenselijke keuzes heb ik moeten maken. Het voelde onnatuurlijk en machteloos. Ik had niet gekozen voor deze route. Dit was geen eigenwijze, eigenzinnige en naïeve keuze van mij. Wat doe ik hier? Hoe in hemelsnaam ben ik hier terecht gekomen? Ik wil hier niet zijn. Ik hoor hier niet. Dit is niet mijn keuze! Haal me hier weg. En toch was (is) er geen andere weg…..

Doe niet zo naïef

De spreuk van Loesje staat voor mij symbool hoe ik naar het leven kijk: “Naïef?? Het blijft een compliment”! Het zegt namelijk iets over goedheid. Over wie je bent van binnen. Over hoop. Over vertrouwen. Over liefhebben. Over liefde. Maar doordat anderen er een negatief tintje aan geven “doe niet zo naïef” of “mijn hemel, wat ben je toch eigenwijs”, ga je jezelf ook op die manier bekijken. Je gaat aan jezelf twijfelen en je raakt het contact met je eigen “IK” kwijt.

Dit is mijn motivatie om blogs te gaan schrijven. Mensen inspireren dat welke afdaling je ook maakt, welk boekscenario je ook toegeworpen wordt, hoe oordelend anderen ook kunnen zijn, haal het mooie uit de kleine dingen. Hou je ogen wijd open. Kijk om je heen. Hoor wat niet gezegd wordt. Luister! Geloof in jezelf. Je bent in staat om veel meer te doen dan je denkt. Ga op zoek naar een balans. Kijk altijd naar het positieve, hoe oneerlijk en onmachtig situaties soms kunnen aanvoelen. Maar maak vooral tijd voor plezier. Gun jezelf tijd voor plezier! Omring je met lieve vrienden en familie en wees lief voor jezelf.

Ik ben dus Maureen: eigenwijs, eigenzinnig en naïef….and I love being me!
Hope to see you again on Joyn’s & Join us with Joy 😉

Getagd op:

10 gedachten over “Naïef? Het blijft een compliment…

  1. Dit ben jij…. blij dat ik dat al zo lang weet ? Wees trots op waar je nu staat en wat je doet met dit rugzakje. Dit is een voorbeeld er van. Super blog x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *