18 maart 2017 verwondering

Welkom in de (ver)Wondere(n) Wereld van “Niets is wat het lijkt”….

De afgelopen drie jaar heb ik regelmatig mogen plaatsnemen aan grote ronde en ovale vergadertafels in mooie oude kantoorpanden in de binnenstad van Den Haag. Wauw…daar zat ik dan. Ik voelde me net Calimero. Knijp me even. Is dit echt? Als groentje tussen een vermogen aan salarissen keek ik mijn ogen uit. In mijn denkbeeldige helikopter hing ik boven de tafel en bemerkte de hoeveelheid aan notitieblokken en pennen; een ieder goed voorbereid met geprint A4-tje; de agendapunten.

Mijn verwondering

Mijn mening werd in het begin niet of nauwelijks gehoord. Tenminste, er werd wel naar mijn inbreng geluisterd maar horen wat ik precies zei is best lastig voor mensen die moeten omdenken van theorie naar praktijk. Daarbij heeft een ieder zijn eigen functieomschrijving met bijbehorende takenpakket. Buiten deze kaders denken/handelen, dan begeef je je op glad ijs. En ik, als ervaringsdeskundige (én mind you…emotioneel, eigenwijs, eigenzinnig en soms naïef), vond het best wel ingewikkeld om mijn praktijkkennis te delen met mensen die mijn voetstappen niet hadden gevolgd. Maar naar mate de tijd vorderde, argumentatie naar feiten werd omgebouwd en “het dossier” dikker werd, leek het alsof ik een stem kreeg. Naast “naar mij luisteren” werd ik nu ook gehoord en begrepen. Eindelijk! Dit was wat ik altijd al had gewild. Inspraak op een plan van aanpak. Planning. Strategisch denken. Hoe nu verder…. Ik zie namelijk bij aanvang al vaak het grotere plaatje; van punt A naar punt K. Alle letters er tussenin sla ik over; ingecalculeerd in mijn korte denkbeeldige lijn A-K!

De stabiele factor

Mijn hoogtepunt??? Het moment dat mijn functie (als enige van alle aanwezige functies) op een groot whiteboard werd geschreven. Erkenning voor mijn “hard werken”. Bloed, zweet en heel veel tranen had het me gekost: “MOEDER is stabiele factor” (had ik al gezegd dat ik mama van vier waanzinnig mooie kids ben?#proud mom). Bam….daar stond het dan. Mijn gevoel bevestigd. Dit leverde mij de hoofdrol en een promotie. Van een gedeelde plek naar een solistisch eerste plaats. Ik werd vanaf nu voor vol aangezien. En ook al had ik mijn theoriepapiertje niet op zak, communicatie werd ineens in vakjargon gevoerd omdat men mijn praktische uitleg begreep. Eindelijk een match. Het enige verschil wat overbleef tussen theorie en praktijk was dat de theoretische functies betere voorwaarden hadden; werktijden van ma-vrij, van 8.30 uur tot 17.00 uur, een aantal vakantiedagen en op basis van een goed salaris! Dit in schril contrast met mijn solistische praktijkfunctie: 24/7h, 7 dagen in de week en op een vrijwillige basis. Ik kan je zeggen, ik heb heel wat WTF-jes laten vallen in mijn afdaling…..

Het is eenzaam aan de top

Ze zeggen: “het is eenzaam aan de top”. Eenzaam?? Het is maar hoe je het bekijkt. Gezien vanuit de theorie…vast niet! Conversaties (telefonisch / face to face / email) met Marianne, Dave, Jolande, Margriet, Rolf, Tessa, Fred, Esmarije, Maaike, Merel, Marc, Nicole, Annemieke, Sylvia, Ria, Atie, Mirjam, Aartie, Iris, Reenske, Muriel, Marieke, Linda, Melchior, Angela, Regina, Suzanne, Andrea, en een ieder ander die ik vergeten ben….ik mag niet klagen over weinig aandacht! Genoeg mensen die bezig waren/zijn met het plan van aanpak van “Het dossier”. Ons dossier! Maar aandacht krijgen wil niet zeggen dat je je niet eenzaam kan voelen. Gezien vanuit de praktijk: het is eenzaam aan de top!! En om een plekje voor jezelf te vinden in de wereld van “Niets is wat het lijkt” is een hele opgave. Uitgerust met een helikopterview geeft je wel een voorsprong op een eersterangs plaatsje met mooi uitzicht over “Hokjesland”. Bof ik even#thanks lieve mam&pap#I love you#knipoog 😉

Alles zit tussen de oortjes

Humor is belangrijk om te overleven. Ik ben bevoorrecht om op die manier te kunnen denken. Boos worden kost alleen maar energie. Alles is tijdelijk, zelfs emotie! Natuurlijk is het goed om jezelf te uiten en even flink te foeteren. Dat voelt lekker en lucht op. Hoe je er daarna mee omgaat is wat jij zelf bepaald. Ieder significant moment heeft de capaciteit om je leven te transformeren. De veranderende impact kan overweldigend zijn. Maar door bewustwording van de keuzes die je hebt, bepaal jij zelf hoe je met deze levensveranderingen omgaat. Alleen jij kan negatieve gevoelens omzetten naar het positieve door gebruik te maken van je mentale kracht. Ik geloof dat een ieder dit in zich heeft en ik wil er het volgende over meegeven: Alles zit tussen de oortjes#Mindset#Verbeelding#Wet is wil”….

Tips & Tricks

Als je het gevoel hebt overladen te worden met informatie en iedereen wil iets van je, trek je dan terug in je cocon. Maak je onbereikbaar en steek energie in jezelf door iets te doen waar je plezier uit haalt. Zoek afleiding. Het lezen van een tijdschrift zoals Happinez of Flow zijn helpend en motiveren.
Tot Joyn’s! En vergeet ondertussen niet om vooral plezier te maken 😉

P.s. Als je op de hoogte wilt blijven van mijn blogs, meld je dan aan op Joyn’s  of “like” onze Facebook pagina!

Eén gedachte over “Welkom in de (ver)Wondere(n) Wereld van “Niets is wat het lijkt”….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *