18 augustus 2017 persoonlijke-mission-statement

Persoonlijke mission statement

De afgelopen dagen ben ik bewust en onbewust bezig geweest met het maken van mijn persoonlijke mission statement. Anders dan normaal heb ik hier de tijd voor genomen. Ik verwacht gewoonlijk dat als ik ga zitten en heel hard, onder tijdsdruk, ga denken dat er iets briljants uitkomt. Op zakelijk gebied lukt dat vaak genoeg maar zodra ik mij op persoonlijk terrein bevind, blokkeert er iets in dit proces. Maar nu heb ik het laten gebeuren, een nachtje over geslapen, bepaalde situaties afgewacht en in mijn helikopter gestapt en mezelf van bovenaf bekeken.  

Doorzetter

Joyn’s ben ik gestart omdat ik vastliep (hahaha zoals regelmatig) en omdat ik vond dat ik stilstond (terwijl de wereld -te- snel doordraait). Ik durf inmiddels wel van mezelf te zeggen dat ik een doorzetter ben en ondanks de energie die het me kost (en daarbij behorende diepe dalen en hoge pieken) krijg ik vrijwel altijd wat ik wil. Mijn moeder noemde mij vroeger ‘een drammer’. En nu snap ik dat wel als ik naar mijn jongste zoon kijk….:). Maar eigenlijk wil ik het liever zelf doorzetter noemen. Dat klinkt wat positiever…en ik stampvoet er tegenwoordig niet meer bij. Mijn zoon laat overigens ook verbetering zien en ligt niet meer dweilend op de grond in de supermarkt :). Wijsheid komt dan toch met de jaren.

Persoonlijke mission statement

Nu bijna 40 (oh god…het is echt waar) wordt het toch echt wel eens tijd (zei het strenge stemmetje in mij) om eigenschappen die ik altijd heb proberen te onderdrukken, eens te gaan zien als kracht. Denk aan perfectionisme, overgevoelig, kritisch, ‘drammerig’. In mijn blog Wat wil ik? heb ik met jullie mijn proces gedeeld die leidt naar een persoonlijke mission statement. Aangezien Joyn’s draait om samen meer plezier halen uit het leven en ervaringen en inzichten delen, wil ik graag mijn persoonlijke mission statement met jullie delen.

“Ik sta open voor (nieuwe) mensen en situaties. Ik kijk verder dan de oppervlakte en neem de tijd om te begrijpen. Op basis van mijn waarden: vertrouwen, verbondenheid en resultaat besluit ik los te laten of (een verbetering) te creëren.”

Hebben jullie zelf ook een persoonlijke mission statement? Wil je deze delen? Uiteraard sta ik ook zeer open voor feedback en jullie inzichten, zodat ik die van mij nog beter kan maken…of het gewoon kan loslaten :).

Eén gedachte over “Persoonlijke mission statement

 1. Wat supercool dat het gelukt is met je mission statement en dat je het deelt! Ik herken je er ook zo in, daar mag je trots op zijn.

  Nu kan ik natuurlijk niet achterblijven. Hier is de mijne:
  “Ik ga groeilerend en stuiterbalancerend door het leven. Ik vergaar en deel kennis. Ik connect mensen en ideeen.
  Ik geniet van wij, mij en nu-momenten en verzamel herinneringen en creeer rituelen.”
  Best spannend om dit online op het wereldwijde web te delen, maar de keuze om het wel of niet te doen is makkelijk.
  Mijn mission statement geeft namelijk het antwoord: ik deel kennis en connect mensen en ideeen. Hiermee zijn we verbonden en dat middagje in Mierlo bij Remco Claassen is wellicht het begin van een nieuw ritueel.

  Wie volgt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *