16 maart 2017 meer-plezier-maken

Plezier zorgt voor meer plezier

Mijn ontdekkingstocht naar meer plezier

In mijn ontdekkingstocht naar plezier ben ik vooral heel bewust bezig momentjes in te bouwen waar ik blij van word. Zoals vandaag een gezellige lunch met mijn lieve vriendinnetje. Na heerlijk gegeten en gekletst te hebben, stap ik vol energie mijn auto in. Ik check nog even (tja, die verslaving) mijn telefoon of ik iets gemist heb. En natuurlijk heb ik niets gemist, maar het is toch altijd leuk om te zien op Facebook wat mensen hebben gegeten.  Op Linked-In wie er een nieuwe baan heeft. En op Instagram hoe de Oostenrijkse bergen er weer prachtig wit bij liggen. Uiteraard doe ik dan ook mijn rondje nieuwssites en zonder echt te lezen wat er staat zie ik het woordje “heilige oorlog”.

Stemmetjes in je hoofd

Al mijn, met bijna 40 jaar zorg onderhouden en vaak onterechte, alarmbellen gaan af. En mijn interne systeem wordt in een fractie van een seconde overgenomen door angst. En als dit stemmetje in je hoofd het overneemt, begint vaak de ellende. Dit hebben we, ik schat in vooral de mensen met kinderen, kunnen zien in de Disney Pixar film Binnenstebuiten.

Angst aan de knoppen

Ik neem eens de tijd om goed te lezen wat er staat. Het gaat om een uitspraak van de Turkse regering in Ankara die reageert op de verkiezingsuitslag. ‘Heilige oorlogen komen naar Europa’. Intussen is mijn stemmetje ‘Angst’ al hard bezig informatie en bewijsmateriaal te verzamelen voor mijn eerste emotionele uitbarsting. Dit ontvouwt zich vaak in een…OMG! Afhankelijk van mijn bui volgen er dan eenzijdige beledigingen. Bedoeld om mij er van te overtuigen dat toch echt die ander gek is en ik niet.

Plezier zorgt voor meer plezier
Maar nu komt het….omdat ik door de gezellige lunch met mijn vriendin nog vol positieve energie zat, merkte ik dat er iemand in mijn hoofd naast ging staan.

plezier

Plezier! En dit stemmetje doet haar best om mij blij te houden (heb best een beetje medelijden met haar). Optimistisch als ze is laat ze mij eerst googlen wat een heilige oorlog nou precies is.

“Een heilige oorlog is een oorlog die wegens een religieuze opvatting, een vermeende goddelijke verplichting of ter verdediging van “heilige” gebieden gevoerd wordt”.

Terwijl ik de definitie begin te lezen, neemt ‘Angst’ het snel over, want die heeft het volgende alweer gevonden. “Wanneer de Islam door het optreden der „ongelovigen” in gevaar komt, wordt de „Heilige Oorlog” (Jihad) uitgeroepen.” Ohhh getsie nog zo’n eng woord.

Plezier zorgt voor meer plezier

‘Plezier’ die overal het leuke van inziet roept gelijk mooi onderwerp voor je blog. Kan je hem niet omdenken naar jouw situatie?

Wanneer jouw (zelf)vertrouwen door het optreden van „anderen” in gevaar komt, wordt de „Ontdekkingstocht naar Plezier” uitgeroepen!

En plots realiseerde ik me dat ik me hier heel erg druk over kan gaan maken, maar ik heb er geen invloed op. Waar ik wel invloed op heb, is of ik KIES om dit bericht en bijbehorende gevoel binnen te laten komen.

En dit is wat mij betreft de kracht van plezier. Wanneer de stemmetjes in je hoofd het weer dreigen over te nemen, zorgt plezier ervoor dat je nog meer plezier gaat maken!

Eén gedachte over “Plezier zorgt voor meer plezier

  1. Zelf bepalen hoe je op info reageert en ALTIJD relativeren #bouwdagelijksjeeigenfeestje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *