3 maart 2017 plezier-maken

Serieus plezier maken

Serieus plezier maken

Serieus plezier maken? Leg dat eens uit hoor ik je denken. Dit staat voor mij voor plezier maken terwijl je leert en deze ervaring deelt met anderen zodat zij dit, net als jij, kunnen gebruiken in de praktijk. Zowel zakelijk als in je privé leven.

Persoonlijk ben ik meer van de praktijk dan de theorie. Gewoon doen! Daar leer je het meeste van. Met deze attitude ben ik heel ver gekomen tot je op een bepaalde leeftijd jezelf tegenkomt (yep!? die beroemde ik word 40 maar ik blijf het ontkennen fase). En helaas ben ik mijzelf meerdere malen tegengekomen…en wat deed ik…doorgaan. Gewoon doen!

Leren en plezier maken

Helaas heeft dat ervoor gezorgd dat ik een paar keer ‘om ben gevallen’. Het heeft verschillende namen gehad ‘burn-out’, ‘overspannen’, ‘dipje’, ‘depressie’. Je zou zeggen na 1x moet je er toch wel van geleerd hebben? Nou dat deed ik ook wel, maar blijkbaar zag ik steeds het belangrijkste over het hoofd: plezier maken. Ik was zo gericht op ‘doen’ dat ik niet meer wist waarvoor, beter gezegd voor wie, ik het deed. Herkenbaar? Anyway, dat was voor mij de reden om mijzelf uit te dagen in het leren plezier maken.

Ontdekkingstocht naar plezier

Gelukkig beschik ik over een aantal mooie maar zeer uitdagende eigenschappen. Ik ben ambitieus, toegewijd, perfectionistisch en (te) emotioneel betrokken. Ook vind ik het lastig om nee te zeggen, heb ik moeite met het bewaken van grenzen en voelt delegeren voor mij als ‘iemand anders opzadelen met mijn problemen’. Samen met mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel en resultaatgerichte karakter is het een hell of a job om mijzelf op het plezierige pad te houden. Maar verder ben ik best leuk hoor 🙂

Graag deel ik via Joyns mijn ervaringen met serieus plezier maken. Hoe? Uhhh…pay attention…ik ben van de praktijk hè :)…gewoon doen!

 

 

 

11 gedachten over “Serieus plezier maken

  1. Stoer!!! No guts, no glory….dus gewoon DOEN!! Nieuwsgierig en leergierig naar jouw definitie van “Serieus plezier maken”! I’ll be watching you 😉

  2. Supertof dat je het “gewoon gedaan” hebt. Nu al de eerste blog online ;). Ik vind het heel knap dat je zo duidelijk kiest voor wat jij zelf leuk vindt! Uiteindelijk is dat het belangrijkst: doen waar je gelukkig van wordt.

  3. Super leuk en eerlijk geschreven! Ben benieuwd naar meer! Liefs van Linda (Soap ?)

  4. En zo is het Mireille! Gewoon plezier maken door te doen. En plezier zit hem vaak in de kleine dingen van het dagelijks leven. Even een glimlach, een zonnestraal, een grap, een aanraking, een knipoog, een heerlijk kopje koffie en ga zo maar door. Mijn motto is daarom leef in het nu, leer van het verleden over wat je niet wilt en droom van het moois wat nog komen gaat! Ik ben benieuwd naar jouw momentjes ?

  5. Wat goed dat je dit opschrijft. Ik ga je blogs volgen, weet zeker dat je mij kan inspireren. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *