31 maart 2017 patroon-van-verwachtingen

Stap uit het patroon van verwachtingen

Een leugentje om bestwil heb ik nooit begrepen. Liegen is not done. “Punt”…en geen “maar”. Totdat juni 2013 daar verandering in bracht. Ik stond voor een gedwongen keuze: de drie jongste kids “voorliegen” of “schaden met de waarheid”. In mijn beleving een keuze uit twee kwaden en koos bewust om ze te “beschermen” door te liegen (mijn lijf in protest). Hiermee stapte ik uit het patroon van verwachtingen. Het was de dag waarop mijn ex zich moest melden voor verhoor op het politiebureau. Hij bleef vervolgens een kleine week in voorarrest en mocht daarna geen contact met mij en mijn oudste Kanjer (toen 13 jaar) aangezien wij ook verhoord zouden worden.

De wereld draait door

De papa van mijn kinderen was van de ene op de andere dag van de aardbodem verdwenen. Mijn wereld op z’n kop en toch draaide de wereld van anderen gewoon door. De “normale” wereld van mijn kids (school en sport), mijn eigen werk en het werk van mijn ex (waar hij al een aantal dagen niet was verschenen). Laatst genoemde maakte zich ernstig zorgen en had twee collega’s de opdracht gegeven thuis langs te gaan om een kijkje te nemen. Wat moest ik zeggen? Hij heeft hele foute dingen gedaan en zit nu vast op het politiebureau? Wetende dat zijn inkomen ook belangrijk was voor het betalen van de vaste lasten… Ik zat in een wereld van ongeloof en was overgeleverd aan ongewenste consequenties (klem in mijn hoofd & lijf in protest).

Ik ben veranderd

Door de keuzes van mijn ex-partner ben ik veranderd. Ik kan niet zomaar meer “vertrouwen”. Dit moet groeien. Eenmaal mijn vertrouwen geschaad, trek ik mijn muur hoog op. Niet voor mijzelf. Ik vorm één met mijn kinderen. Als ik wankel, wankelen zij. Mijn logica! En deze zal niet altijd logisch zijn voor een ander. Vanaf het eerste moment “ballen hoog houden” heb ik mij bewust onpartijdig opgesteld. Ook hierin vormde ik één met mijn kinderen. Wij waren geen partij. Deze mindset heb ik, evenals ‘mijn wet is wil‘, in alle volgende keuzes mee laten wegen. Een ongelooflijke zware klus.

Verwachtingen kunnen leiden tot frustraties
De samenleving heeft een verwachting van hoe je hoort te functioneren. Zorg dat je omgeving weet wat er speelt. Benoem je gevoelens hierbij. Je kunt geen begrip verwachten van mensen die niet begrijpen dat jouw leven zich ontpopt heeft in een ramp. En als begrip uitblijft…pas je eigen verwachtingspatroon aan. Verwachtingen kunnen leiden tot frustraties (mind you; stress). Stap uit het patroon van verwachtingen. Zoek altijd naar antwoorden in jezelf en wijk niet af van je eigen pad. Hoe moeilijk bepaalde situaties ook zijn, laat los waar je geen invloed op hebt en wees mild voor je zelf. Geloof altijd dat je sterker bent dan je denkt; kin omhoog & GO. En soms is ‘niet kiezen’ ook een keuze maar doe alles weloverwogen en in balans met je gevoel. Weglopen is in ieder geval geen optie. Het lost je probleem niet op en houdt je gevangen om een eigen weg richting geluk en plezier te zoeken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *